28.7.2020.: Potres - metode proračuna Mapei webinar

Webinar obrađuje metode proračuna potresa. Svoja iskustva prenijeli su međunarodni stručnjaci dr. Gabriele Guerrini, Davide Seni i Luca Albertario.

                                                SNIMKA PREDAVANJA

mapeiweb   predavači

 

 

29.6.2020. Budućnost građevinskog sektora: Obnova Zagreba – hrvatski “New Deal”

Dva mjeseca nakon razornog potresa koji je pogodio grad Zagreb još ne postoji konačna procjena financijske štete kao ni cjelovit zakon o obnovi.  Procjene renovacija sežu do dvije milijarde kuna, a najave resornog ministarstva da će se poslovi dodjeljivati prema principu lotova naznake su kako predstojećih izazova koji stoje pred građevinskim sektorom, tako i potencijalnih lukrativnih niša za gotovo cijeli građevinski sektor u Republici Hrvatskoj.

Ovom konferencijom želimo na jednom mjestu okupiti sve dionike kompleksnog procesa obnove potresom razorene hrvatske metropole i potaknuti kvalitetni dijalog o mogućnostima, ali i preprekama revitalizacije  grada Zagreba.

Kroz tri panel diskusije, prezentacije i videoforme pokušat će se ukazati na sveobuhvatnost i kompleksnost obnove potresom pogođene metropole, kao i na spremnost svih dionika na raspravu o potencijalnim izazovima, ali i prilikama koje je ova specifična situacija postavila pred nas.

https://www.poslovni.hr/dogadjanja/newdeal 

https://www.poslovni.hr/hrvatska/hrvatska-bi-za-obnovu-zagreba-mogla-dobiti-maksimalno-6-posto-ukupnih-troskova-obnove-vecinu-novca-moramo-osigurati-sami-4239209

https://www.poslovni.hr/hrvatska/moze-li-obnova-zagreba-nakon-potresa-biti-novi-hrvatski-new-deal-4239153 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=wdT6NNLNbUY&feature=emb_logo 

                                                SNIMKE S KONFERENCIJE

slika   newdeal-program

 

 

3.6.2020. Panel rasprava o Prijedlogu Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom u Zagrebu i okolici

U organizaciji Hrvatske udruge proizvođača toplinsko-fasadnih sustava (HUPFAS) i Hrvatske gospodarske komore jučer je održana panel rasprava o Prijedlogu Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. Zaključeno je da struka, akademska zajednice i institucije moraju raditi zajedno i održavati svijest u javnosti o važnosti zaštite od potresa te najavili da nas čeka dugotrajna obnova koja će imati dalekosežne posljedice na društvo.

https://www.hgk.hr/samo-5-posto-zgrada-gradeno-po-vazecim-sigurnosnim-normama-najava

HGK

                                                SNIMKA PANELA

panel   panelisti

http://www.dom2.hr/gradnja-clanci/panel-diskusija-prijedlog-zakona-o-obnovi-zgrada-ostecenih-potresom-2/ 

 

 

20.5.2020.: Mapei sustavi i rješenja za sanaciju nakon potresa - webinar

U webinaru su obrađene sljedeće teme:

 • - Sustavi i rješenja za sanaciju i prevenciju potresom pogođenih objekata u Zagrebu i okolici - Nenad Karalija, voditelj odjela tehnike Mapei Croatia d.o.o.
 • - Iskustva u primjeni sustava i rješenja na potresom pogođenim dijelovima Italije - Luca Albertario, ing., Odjel tehnike Mapei S.p.A.
 • - Stambeni objekt u Preradovićevoj 34 (prva cjelovita sanacija u Zagrebu nakon potresa) - Igor Hranilović, dipl. ing. građ., Info-G d.o.o., projektant sanacije objekta.

Brošuru Protupotresna ojačanja konstrukcija pogledajte ovdje: https://cdnmedia.mapei.com/docs/libra...

Za više informacija nazovite nas na besplatni broj 0800 0208 ili nam pišite na tehnika@mapei.hr https://www.mapei.com/hr/hr/pocetna-s...

POZIV NA PREDAVANJE

#MapeiCroatia #Mapei #potres #ojačanja #sanacija #InfoG #HrvatskoDruštvoSudskihVještakaiProcjenitelja

                                                SNIMKA PREDAVANJA

mapei2

 

 

 

19.5.2020. Webinar: Provedba i tumačenje uputstva za sanaciju dimnjaka, ugradnju novih bojlera te ostalih oštećenja namijenjeno vlasnicima zgrada i upraviteljima

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izdalo je uputstva za vlasnike zgrada i upravitelje, odnosno predstavnike suvlasnika, a vezano za sanaciju dimnjaka i ugradnju novih bojlera za što će svako zagrebačko kućanstvo pogođeno potresom dobiti do 20.000 kuna. Spomenuti iznos namijenjen je za financiranje sanacije dimnjaka i ugradnju novih bojlera, kao i za popravak ili zamjenu zabatnog zida, popravak dizala te nužnu privremenu zaštitu zgrade od utjecaja atmosferilija i uklanjanja odnosno pridržavanja opasnih dijelova zgrade koje mogu ugroziti život ili zdravlje ljudi. Iz Ministarstva graditeljstva osigurat će se 12.000 kuna po kućanstvu za spomenute sanacije, dok će se ostatak osigurati u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji će sufinancirati nove kondenzacijske bojlere s 80 posto od ukupnog iznosa, odnosno do iznosa od 8.000 kuna. Vrijednost cijelog projekta iznosi 141.000.000 kuna.

Kako će cijeli proces biti organiziran i kada, kako u što kraćem roku doći do sredstava, koliko treba vremena za obnovu navedenih šteta, tko ima pravo na navedena sredstva prezentirat će vam predstavnici Ministarstva graditeljstva i prostornog planiranja i Fonda za zaštitu okoliša uz diskusiju s ostalim panelistima.

Panelisti:

 • Željko Uhlir, Državni tajnik, Ministarstvo graditeljstva i prostornog planiranja,
 • Dražen Pomper, Direktor, Monel (Upravitelj zgrada)
 • Darko Slivar, Dopredsjednik, Hrvatska komora inženjera građevinarstva
 • Mario Mihetec, Voditelj Službe za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
 • Hrvoje Kvasnička, Partner, Bricmore - moderator panela

                                                SNIMKA PREDAVANJA (trenutno nedostupna)

 

 

 

13.5.2020. Webinar: Sanacija karakterističnih oštećenja građevina nastalih djelovanjem potresa, primjenom suvremenih rješenja proizvođača SIKA

Hrvatska komora inženjera građevinarstva u suradnji s Hrvatskim društvom sudskih vještaka i procjenitelja (HDSVIP) nastavlja s organiziranjem webinara na temu sanacije posljedica nedavnog potresa u Zagrebu.


Prezentacija je podijeljena je u tri dijela:

 • uvodni dio o strukturalnim ojačanjima (10 min),
 • zatim primjena istih na konkretnim primjerima oštećenja (10 min),
 • u posljednjem dijelu će se odgovarati na Vaša pitanja (30 min).

POZIV NA PREDAVANJE

                                                SNIMKA PREDAVANJA (trenutno nedostupna)

sika

 

 

 

6.5.2020. Webinar: Sanacije u potresu oštećenih dimnjaka primjenom suvremenih rješenja - proizvođača Skoberne

Nakon uspješno održanog prvog webinara na temu Sanacije u potresu oštećenih dimnjaka primjenom suvremenih rješenja gdje je tvrtka Jeremias prezentirala svoja rješenja, sljedeći webinar organiziramo na istu temu, ali ovaj puta s drugim proizvođačem - tvrtkom Skoberne. Radi se o građevinski lakim elementima dimovodnih okna vatrootpornosti F90. Sustavi su dostupni u više različitih dimenzija, lagani za montažu te prikladni za različite primjene.

Njihov Zastupnik u RH je tvrtka Kostanjevec - dimovodni sustavi iz Zagreba.

POZIV NA PREDAVANJE

                                                SNIMKA PREDAVANJA (trenutno nedostupna)

 

 

 

29.4.2020. Suvremena rješenja sanacija dimnjaka nakon potresa

Hrvatsko društvo sudskih vještaka organizira Webinar tvrtke Jeremias na temu Suvremena rješenja sanacija dimnjaka nakon potresa u srijedu, 29.04.2020., na engleskom jeziku.

POZIV NA PREDAVANJE

                                                SNIMKA PREDAVANJA (trenutno nedostupna)

 

 

 

31.3.2020.: Baldinistudio webinar: Seizmička analiza zgrada

Baldinistudio je organizirao webinar: Seizmička analiza zgrada u SCIA Engineer.

                          SNIMKA PREDAVANJA (trenutno nedostupna)

 

scia1   

 

 

 

31.3.2020.: Mapei webinar: Konstrukcijska ojačanja

Hrvatska komora inženjera građevinarstva u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata u sklopu Programa stručnog usavršavanja organizirale su webinar tvrtke Mapei: Konstrukcijska ojačanja koji je održan 31. ožujka 2020.

U webinaru su obrađena rješenja za ojačanje konstrukcija pogođenim potresom:

 • Sanacija AB konsturkcija
 • Sanacija zidnih konstrukcija
 • Sanacija povijesnih objekata
 • Inovativna i preventivna protupotresna rješenja

Predavač je Marko Iveković, dipl. ing. građ., stručni suradnik Mapei Croatia d.o.o.

                                                SNIMKA PREDAVANJA

mapei1