SAVJETOVANJE INŽENJERA

Savjetovanje inženjera je jedna od ideja koja se već dugo kotrlja u pozadini brojnih aktivnosti koje se paralelno događaju nakon djelovanja potresa. Osnovna ideja je da stručnjaci ponude svoje znanje/iskustvo na raspolaganje svima koji misle da im je potreban savjet/konzultacije/razgovor/potvrda razmišljanja i slično. Uspostavili smo email adresu savjetovanje@hcpi.hr, a dodatno će kolege staviti termine (i lokacije) u kojima će biti dostupni. Česte upite ćemo pokušati sistematizirati i strukturirati (Q&A) da budu dostupni svima. Opisano savjetovanje nije vezano za kontrolu projekata (reviziju) - štoviše, dogovor je da isto strogo razdvojimo odnosno ideja savjetovanja je volonterska. Trenutno smo u procesu dogovora s nizom stručnjaka, a sve ćemo ubrzo objaviti (ovdje).

 

Kolega Pojatina je prvi pokrenuo proces (hvala Jura), a u nastavku je njegova objava na Linkedin-u:

Dragi kolege projektanti,
potaknut situacijom oko obnove područja pogođenih potresom, a svjestan vlastitih ograničenja u vremenu kao pojedinca, sa željom da se obnova provede u što većem opsegu i što kvalitetnije, odlučio sam svaki petak ponuditi besplatne konzultacije kolegama s manje iskustva u obnovi starih ili zaštićenih građevina. Ukoliko imate problem vezan uz projektiranje popravaka ili pojačanja ili ne znate kako i odakle krenuti, stojim vam na raspolaganju za savjete. Ova akcija idejno je proizašla iz suradnje s prof. Atalićem na osmišljavanju platforme za prenošenje znanja i iskustava među projektantima u sklopu Hrvatskog centra za protupotresno inženjerstvo. Vjerujem da samo zajedničkim djelovanjem i međusobnim pomaganjem unutar struke možemo pridonijeti kvalitetnoj obnovi.

Konzultacije ću davati svaki petak od 10:00 do 15:00 sati i to u terminima po sat vremena. Ukoliko je više projektanata zainteresirano za zajedničke termine, možemo ih i spojiti.

Rezervacija termina predviđena je putem maila:
potres@studio-arhing.com
Termini za konzultacije za veljaču i ožujak su:
26.02., 05.03., 12.03., 19.03. i 26.03.
Mjesto održavanja:
STUDIO ARHING d.o.o., Ćire Truhelke 49, Zagreb